„Hadak Útján” Berlin – Peenemünde – Sassnitz – Prora

Programsorozatunkat az elmúlt századok hadtörténelme iránt érdeklődőknek ajánljuk.

Időpont: 2023.07.27-31.                                 Pozíciószám:  23/DHAD/01

Utazás: az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Útvonal: Budapest  – Dessau – Rügen szigetek – Berlin – Drezda – Budapest (1980 km)

Ellátás: reggeli

Szállás: **-***-os hotel és gasthofokban , 2 ágyas fürdőszobás szobákban

Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka

Idegenvezetés: csoport kísérőt biztosítunk

PROGRAM:

1.nap: Indulás: 6:00-kor Budapest, Ecseri út OMV benzinkút, belváros felé vezető oldal (Üllői út 1110)

Az első napon, több rövid pihenővel a németországi Dessauig utazunk, ahol szálláshelyünk is lesz. (850 km)

2.nap: Délelőttlátogatást teszünk a Hugo Junkers Technikai Múzeumban, amely a III.Birodalom egyik legnagyobb repülőgép kísérleti intézete és gyára volt. (a II. Világ Háború alatt itt készültek – többek között – a legendás Stukák) Délután a Berlintől nyugatra található Potsdamban megnézzük a Cecilienhofot, ahol 1945 nyarán a már győztes hatalmak „felosztották” egymás között Európát. Ezután Neubrandenburgba utazunk, ahol szálláshelyünk lesz 2 éjszakára (kb. 280 km)

Peenemünden

3.nap: Ezen a napon történelmi utazásunk kiemelkedő helyeit látogatjuk meg:

 Délelőtt Peenemünde, a német V1 és V2 rakéták tervezési és berepülési helyszíne (múzeumlátogatás), majd a Sassnitz rakpartján kikötött H.M.S. OTUS tengeralattjáró múzeum következik (habár egy 1963-as építésű angol búvárhajóról van szó, tervezési koncepciójának alapjait kétségkívül az egyik német „csodafegyver”, az 1945 elején elkészült XXI osztályú tengeralattjáró ihlette.) És a nap zárásaként Prora, a „Kraft duch Freude” égisze alatt 1935-1939 között épült, északi tengerparti 10 000 szobás üdülő komplexum megtekintése (kb. 400 km)

Prora_7_371939a-1000x576        Prora

4.nap: Reggeli után Neubrandenburgból Berlinbe utazunk. Az autóbuszunkkal az 1936-os olimpia helyszínén parkolunk le, ahonnan – S-Bahnnal utazunk a német főváros központjába. Itt mintegy 4-5 órás séta keretében ismerkedünk meg néhány történelmi helyszínnel. Délután Drezdába utazunk, ahol utolsó éjszakai szálláshelyünk lesz.. (kb. 400 km)

5.nap: Délelőtt még megnézzük a drezdai hadtörténeti múzeumot – Militärhistorisches Museum der Bundeswehr – majd hazafelé indulunk. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken. (680 km)

Brandenburger_Tor_abends

Részvételi díj: 155 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 46 000 Ft/fő                          Ajánlott költőpénz belépőkre: kb. 90-100 €

( A valuta árf. ingadozása miatt befizetés a napi árf. figyelembe vételével!)

A részvételi díj tartalmazza: a szállásköltséget a megadott ellátással (4 x kontinentális reggeli), az autóbuszos utazás költségeit és az csoportkísérést az autóbuszon.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők és a BBP- biztosítást, mely irodáinkban megköthetők.