Radom 2023

Több éves kihagyás után a 2023-as RADOM AIR SHOW-nak különleges aktualitást ad a lengyel haderő – ezen belül a légierő – néhány éve kezdődött nagyarányú modernizálása, fejlesztése! Talán utoljára láthatjuk a sakktáblás felségjelű, ikonikus gépmadarakat: MÍG-29-est, SU-22-est vagy az Iskrát.

Számos új típus rendszeresítése zajlik napjainkban a lengyel légierőnél! Új helikopterek, kiképző gépek, F-16-osok, a koreai FA-50-es…. és néhány év múlva az F-35…

Időpont : 2023. 08. 25 – 28.          Poz. szám: 23/RLR/11

Útvonal : Budapest – Besztercebánya – Krakkó – Radom – Varsó – Budapest (1500 km)

Utazás :   a létszámnak megfelelő autóbusszal

 Ellátás:     3 x reggeli

Szállás, elhelyezés:   3 éj Radom mellett, ***-os hotelben, 2 ágyas szobákban : Hotel Senator,  Starachowice

Időtartam: 4 nap/3 éj               Idegenvezetés: csoportkísérő

Radom Szachownice_fot_Kamil_4819625

PROGRAM:

  1. nap: Felszállási lehetőségek:

5:00 Pestszentlőrinc, Üllői út 379-381. LIDL parkoló

            5:30 Budapestről, az Ecseri úti OMV benzinkúttól, a belváros felé vezető oldalon (Üllői út 110.)

A délutáni órákban Krakkóba érkezünk. A város egykori közforgalmi repülőteréhez megyünk, amely mára oly mértékben körbeépült, hogy a rendszeres repülésre nem alkalmas. A repülőtér tőszomszédságában található a Lengyel Repüléstörténeti Múzeum, amely párját ritkító típusokkal, Kelet Európa legjelentősebb repülőgép gyűjteményével várja a látogatót. muzeumlotnictwa.pl,belépő: kb. 27 Pzl A múzeum látogatás után, továbbutazunk Radomba. A szállások elfoglalása, szabadprogram.

  1. nap: Reggel indulás a Radom Air Show– ra. A repülőnap 10 – 18.00 óráig várja a vendégeket a következő érdekességekkel: MIG 29, F 16, SZU 22, SZU 24, GRIPPEN, és több bemutató kötelék. (https://airshow.wp.mil.pl/, belépő tájékoztató ár: 70 Pzl,) (Fontos: a hazaindulás időpontja: a hivatalos repülőprogram befejezését követően – amikor az utolsó bemutatót tartó gép leszáll – fél órával a gyülekező az autóbusznál, majd indulás.)

Szombaton fakultatív (választható) program keretében a Radomtól mintegy 100 km-re fekvő Varsóba utazunk. A lengyel fővárosban a Múzeum Wojska Polskiego (Lengyel Hadsereg Múzeuma) két kiállítási helyszínére látogatunk el. (info: www.muzeumwp.pl) A kirándulás díja a jelentkezők, résztvevők létszámától függ. (8 000 – 10 000 Ft)

  1. A múzeum főépülete Varsóban (belépő: kb 25 Pzl)
  2. a múzeum kihelyezett haditechnikai kiállítása (belépő: kb 25 Pzl)

lengyel muzeum

3.nap: Az egész napot az Air Show-n töltjük, majd visszamegyünk a szállásra.

4.nap: Reggel rövid látogatást teszünk a közeli Muzeum im. Orła Białego w Skarżysku-Kamiennej-ban. https://muzeum-im-ora-biaego-w-skarzysku-kamiennej.business.site/

A hazafelé úton hosszabb pihenőt Besztercebányán tartunk. Hazaérkezés az esti órákban. Leszállási lehetőség az autóbuszról a felszállással megegyező helyeken!

Részvételi díj: 95 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 27 000 Ft                  Ajánlott költőpénz belépőre: kb. 150 Pzl

Kötelező biztosítás: 2500 Ft

A részvételi díj tartalmazza: a 3 éjszakai szállást, reggelivel, az autóbuszos utazást és a csoportkísérést

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (70 éves kor felett 100% felár)

Radom MiG-29-night-ops_7