D-Day, a partraszállás 80. évfordulóján

Időpont    : 2024. 05.30 – 06.08.Poz. szám:24/RDD/06 
Utazás    :kisbuszokkalEllátás:önellátás 
Szállás, elhelyezés :2-3 *-os szállodákban, illetve bungalókban. 
Időtartam:  10 nap/9 éjszakaIdegenvezetés:   csoportkísérőt biztosítunk 

Útvonal  : Budapest –Koblenz – Calais – Dover – Duxford – Agan Coutainville – Normandiai partszakasz – Rastatt – Budapest  útvonalon (kb:   4900 km)

PROGRAM:

1. nap: Felszállási lehetőségek:

06:00     Pestszentlőrinc, Üllői út 368. LIDL parkoló

06:30     Budapest, Ecseri út OMV benzinkút, belváros felé vezető oldal (Üllői út 110.)

Egésznapos, folyamatos utazás, rövid pihenőkkel a Rajna menti Koblenzig, ahol első éjszakai tranzitszállásunk lesz. (kb. 1050 km)

2. nap: Utazás Angliába a kora reggeli indulást követően, Brüsszel mellett elhaladva Calais-ba érkezünk. Itt a behajózást követően átkelünk a La Manche-on. A doveri kikötés után London felé vesszük az irányt. Szálláshelyünk 3 éjszakára Londontól északra egy kisebb városban lesz. (kb. 650 km)

3-4. nap: A szombati és vasárnapi napot az Imperial War Museum duxfordi repülőterén – múzeumában töltjük. Ezen a hétvégén kerül megrendezésre a látványos „D-day Air Show”. Szálláshelyünkről mindkét nap reggel Duxfordba utazunk, majd 18 óra körül vissza. (napi: kb. 140 km)

          Figyelem! A jegyek csak elővételben az interneten keresztül vásárolhatók meg! Belépőjegy ára: 49,50 Ł/nap/fő. A jegyváltás minden tisztelt utasunknak magának kell intéznie: www.iwm.org.uk

5. nap: Hétfőn Angliából visszatérünk a kontinensre. Londont elhagyva Bournemouth-Poole kikötőjébe utazunk. Az English Channel-en átkelve Cherbourg kikötőjében érünk partot. A kikötés után – egy tengerparti üdülő településre érkezünk – Agan Coutainville-be.Szállásunk itt lesz 4 éjszakára, kényelmes, jól felszerelt (nappali, hűtő, konyhasarok, TV) bungalókban. 1-2-3 ágyas szobákban. (Amennyiben az időbe belefér – és ez elsősorban a kompátkeléstől függ – még Angliában rövid látogatást teszünk a bowingtoni tankmúzeumban!) (kb. 280 km)

6. nap: Reggeli után a normandiai tengerpart felé indulunk, ahol megkezdjük a partraszállással kapcsolatos múzeumok, emlékhelyek, városok megtekintését. BRIT NAP – PEGASUS HÍD. Terveink szerint megtekintjük: BAYEUX – Musée de la Bataille de Normandie + Brit temetőt, CAEN – D-Day Wings (Air) Museumot, BÉNOUVILLE – Pegasus Bridge and Museumot, COURSEULLES – Centre Juno Beach VAGY ARROMANCHES -Musée du Débarquement (attől függ, hogy állunk idővel) (kb. 250 km)

7. nap: Folytatjuk a normandiai felfedező utat! Ez az: OMAHA NAP. LA CAMBE – Német katonai temető (Michael Wittmann sírja), LONGUES – Német parti üteg, COLLEVILLE – Overlord Museum, OMAHA BEACH CENTRE + NORMANDY AMERICAN CEMETRY, (esetleg: Musée Mémorial d’Omaha Beach), LA POINTE DU HOC (kb. 250 km)

8. nap: UTAH NAP A 101-esek és a 82-esek, az Easy Company nyomában, CARENTAN – D-Day Experience, SAINTE-MÉRE-ÉGLISE – Airborne Museum (+Főtér), BATTERIE DE CRISBECQ – Német parti üteg, UTAH BEACH CENTRE. Ez a nap június 6.-a. A partraszállás pontos dátuma, évfordulója. Ezen a napon kerül sor az OMAHA Beach-en – kormány és államfők részvételével – a központi megemlékezésre. (Fontos! a rendezvények és megemlékezések helyszíni szervezői szerint május végétől június közepéig naponta kerül sor különböző rendezvényekre! 3 napos ott tartózkodásunk ideje alatt minden nap a legfontosabb látnivalók, események köré építjük fel programunkat!) (kb. 200 km)

9. nap: Reggel csomagolunk, majd indulunk Németország fele. Hazaútban a tranzitszállásunk Rastattban lesz. (900 km)

10. nap: Hazautazás Budapestre. Rastatt – Budapest 950 km

Részvételi díj:  390 000Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: a szállásköltséget, az autóbuszos utazás költségeit, a kompjegyeket

A részvételi díj nem tartalmazza: az étkezést, a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők vagy előre az interneten megvásárolhatók és a BBP- biztosítást

Árainkat 400 Ft = 1 € árfolyamig tudjuk garantálni!

Fenntartjuk a jogot, hogy árainkat a valutaárfolyam és üzemanyag költség függvényében változtassuk…

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, SOK-SOK REPÜLŐGÉPET KÍVÁNUNK!